Smittskyddsregler gäller även på uteserveringar

Bord dukade med grå linnedukar och linneservetter, bestick och glas på en restaurang.

Foto: Jocke Lagercrantz

Den som driver restaurang eller annan servering måste se till att trängsel inte uppstår i eller i anslutning till sina lokaler. Det gäller servering inomhus och utomhus. Ansvaret för tillsyn av trängsel på serveringar ligger på Härjedalens och Bergs kommuners gemensamma miljö- och byggavdelning.

Snart öppnar uteserveringarna och även där måste vi hjälpas åt att minska spridningen av covid-19. Den som driver restaurang eller annan servering av mat och dryck måste se till att

  • det inte uppstår trängsel i och i anslutning till lokalerna.
  • sällskap håller minst en meters avstånd mellan varandra.
  • sällskapen inte är större än fyra personer.
  • det tydligt skyltas om avstånd på ställen där trängsel riskerar att uppstå.
  • besökare alltid intar mat och dryck sittande vid bord. Stående servering vid barer är inte tillåten.
  • bord inte står för nära varandra och att det inte är trångt runt borden. Även här ska sällskap kunna hålla minst en meters avstånd, med utdragna stolar.
  • buffégäster kan plocka sin mat utan att det uppstår trängsel.
  • det är minst en meter mellan personer som tar mat vid buffé och närmaste sittande sällskap.
  • det finns tillgång till handtvätt med tvål, alternativt handsprit.
Senast uppdaterad: 17 maj 2021 11:08
Redaktör för sidan: Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas