Håll Härjedalen rent i vår

Varje vår deltar Härjedalens kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet!

Anmälan senast den 2 april.
Anmäl dig, din skola, din förening eller ditt företag på www.hsr.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Material
Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar samt ett skräpspel. Material hämtas på kommunkontoren i Sveg, Hede, Funäsdalen och Ytterhogdal v 17. Till skolor och förskolor körs materialet ut.

Plocka skräp
Du väljer själv när och var du plockar skräp. Hittar du större typer av avfall som till exempel bildäck, byggavfall, kylskåp eller gamla cyklar anmäl det gärna till miljö och byggförvaltningen via växeln på 0680-161 00.

Ta hand om insamlat skräp
Du tar i första hand själv hand om det skräp du samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast vid närmaste återvinningsstation för bästa miljönytta. Farligt avfall lämnas på återvinningscentralen. Om inte ert skräp får plats i den vanliga soptunnan kan du lämna skräpet på kommunens återvinningscentraler. Om du som privatperson, skola, förskola din förening eller ditt företag planerar att plocka stora mängder skräp, kontakta renhållningen för överenskommelse om omhändertagande.

Skola och förskola
Vi Håller Härjedalen Rent är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Ta chansen att sortera skräpet i samband med ett besök vid en återvinningsstation eller återvinningscentralen.

För mer information kontakta:
Ida Dahl
Eko-renhållningsingenjör
ida.dahl@herjedalen.se
0680-163 89

Tack för ni bidrar till ett renare Härjedalen!

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2017-02-16 14.17
av Henry Jonasson