Härjedalens Fjällmuseum

Varje dag från kl 15:00 (3 juli - 30 sept)

Foto-experiment för stora och små: Vilken cyanotyp är du?

Prova en ålderdomlig fototeknik! Det är enkelt och alla kan delta. Material och instruktioner får du i museets receptionen!

Fotogram - cyanotypi

Exempel på ett s k fotogram, en bild framställd utan negativ och kamera. Den blå kulören kommer sig av att bilden framkallats med en mycket gammal metod, cyanotypi.

Varje dag från kl 15:00 får du hjälp i receptionen att själv framställa och framkalla bilder med en mycket enkel teknik. Barn under 10 år behöver hjälp av medföljande vuxen.

Pris: 40 kr.

Fotogram innebär att utan hjälp av kamera eller negativ framställa fotografiska bilder. Bilderna framkallas med en metod från 1840-talet, cyanotypi. Efter framkallningen framträder de avbildade föremålen i form av spännande skuggeffekter, från vitt till mörkt blått.

Tävling

Om du vill kan du tävla med din bild, och vinna ett årskort till museet! Tävlingen genomförs 3 juli - 30 september 2017. Därefter utkoras en vinnare.

Tävlingsbidragen kommer att ställas ut på museet under utställningsperioden. Lämna bilden i receptionen. Glöm inte skriva namn och postadress på bildens baksida.

Välkomna!