Härjedalens Fjällmuseum

Barnaktiviteter på Fjällmuseet!

Under sommar- och vintersäsongerna anordnas kul och lärorika aktiviteter, som riktar sig till barn och föräldrar. Aktiviteterna varierar mellan säsongerna, och anpassas oftast till ett aktuellt tema eller de pågående utställningarna.

Det kan handla om att baka bröd på öppen häll i barnens egen stuga i Fornminnesparken, Lillsäterstugan. Ibland provar vi olika hantverk - att karda, spinna och tova ull eller att tälja krokar av småträd vi fällt.
Ibland ordnas lärorika skattjakter och äventyrsvandringar bland de gamla byggnaderna och militärbunkrarna i Fornminnesparken. Pyssel, knåp och experiment brukar också höra till utbudet.

Barnens egen säter (fäbod) och den Hemliga gången är inomhusfavoriter bland barnen, och passar hela året. De är populära för egen lek, under överinseende av vuxen. Du kan läsa mer om barnens säter och Hemliga gången om du klickar på rubriken här intill!

Sommaren 2014 erbjuder vi varje onsdag fotoexepriment, som passar både vuxna och barn. Det går också bra att prova att experimentera själv hela veckan! Ta en titt i vår kalendariumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Kontakta gärna Fjällmuseet för särskilda program och skolaktiviteter!


Öppettider

MUSEET
17 december -  30 april
mån-sön kl 10.00-17.00

27 december, Midvinterkväll
Museet håller extraöppet till kl: 18.00

Julafton: STÄNGT
Nyårsafton: kl 10.00 - 15.00
Nyårsdagen: STÄNGT
Trettondagsafton: kl 10.00 - 15.00


CAFÉ GÄSTIS
17 december -  30 april
mån-sön kl 11.00-17.00

Julafton: STÄNGT
Nyårsafton:
kl 11.00 - 15.00
Nyårsdagen:
STÄNGT
Trettondagsafton:
kl 11.00 - 15.00Se turistbyråns öppettiderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster